O nas

Človeško gibanje je zelo pomemben dejavnik v mojem življenju že od rane mladosti. Pri petih letih sem prvič obiskal atletski stadion in se nad atletiko takoj navdušil. Poleg gimnastike je to najbolj prvinski šport in vsebuje vse osnovne elemente gibanja (tek, skok, met). Atletika mi je odprla čudovit in skrivnosten svet človeškega gibanja. Od takrat raziskujem, se učim in razvijam nove ideje. Zanima me, kako iti dlje, preseči meje, pa naj bo to prvi korak po operaciji ali zadnja stotinka, ki nekoga loči do svetovnega rekorda.

 

deseterobojec Deseterobojec – slovenski reprezentant v deseteroboju Športna kariera.

Z atletiko sem se resno ukvarjal skoraj 17 let, največ časa pa sem posvetil atletskemu deseteroboju. V tem obdobju sem dosegel kar nekaj odmevnih rezultatov na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih (večkratni državni rekorder, evropski mladinski podprvak v deseteroboju, NCAA All American 2008). Skozi vrhunski atletski trening sem spoznal tudi malo manj lepo stran športa – športne poškodbe.

 

Strokovna kariera Športni terapevt Športni terapevt

Leta 2007 sem se vpisal na študij kineziologije in športne terapije na Kansas State University (ZDA). Oba študija sem uspešno zaključil in diplomiral leta 2012. Med študijem sem sodeloval in nabiral izkušnje z različnimi univerzitetnimi ekipami (košarka, odbojka, ameriški nogomet, atletika). Leta 2012 sem opravil licenco BOC (mednarodna licenca športnih terapevtov) in postal član Ameriškega društva športnih terapevtov NATA. Pridobivanje dodatnih znanj in izpopolnjevanje sta temeljni vrednoti mojega dela, zato se redno udeležujem mednarodnih konferenc in seminarjev na temo manualne terapije in poškodb mišično skeletnega sistema.

 

Reference:

  • Slovenska moška rokometna reprezentanca ( Evropsko prvenstvo Poljska 2016)
  • Mihail Dudaš (SRB), bronasta medalja na Evropskem prvenstvu v deseteroboju 2016
  • Blanka Vlašić (CRO), svetovna prvakinja v skoku v višino, IAAF Atletinja leta 2010
  • Primož Kozmus (SLO), olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva
  • Erik Kynard (ZDA), nosilec srebrne olimpijske medalje v skoku v višino
  • Marija Šestak (SLO), nosilka medalj iz svetovnih in evropskih prvenstev v troskoku
  • Christian Smith (ZDA), udeleženec olimpijskih iger v Pekingu v teku na 800m
  • Eva Pepelnak (SLO), troskok

 

KJE NAS NAJDETE

Naši zadovoljni pacienti prihajajo k nam iz različnih koncev Slovenije in Evrope.