Karpalni sindrom

Sindrom karpalnega kanala je preobremenitvena poškodba (angl. overuse injury), ki jo povzroča novodobni način življenja. Ljudje porabijo veliko časa za tipkanje in delo z računalnikom, na telefonu in raznih drugih komunikacijskih napravah.

 

Značilnost karpalnega sindroma je izguba moči v zapestju in mravljinčenje od vratu pa vse do konice prstov na roki. Mravljinčenje je najpogostejše v sredincu. Do izgube moči in mravljinčenja prihaja zaradi ukleščenosti medialnega živca. Če poškodba ni zdravljena pravočasno, začne pacient počasi izgubljati senzoriko v prstih in kasneje tudi moč v dlani. Zahodna medicina zdravi sindrom karpalnega kanala z operacijo zapestja. Menim, da se zdravniki za operacijo odločajo prehitro in da je le-ta uspešna samo v določenih primerih, saj z operacijo sprostijo utesnjen medialni živec na karpalnem ligamentu, medialni živec pa se lahko uklešči se na šestih drugih mestih.

Tehnika Active release zdravi sindrom karpalnega kanala hitro, učinkovito in predvsem trajno. Pacienti ponavadi opazijo občutno zmanjšanje bolečin in mravljinčenja že po 2 do 3 terapijah. Bolečina ponavadi popolnoma izgine po 5 do 8 terapijah.

KJE NAS NAJDETE

Naši zadovoljni pacienti prihajajo k nam iz različnih koncev Slovenije in Evrope.